În cât timp vor fi finalizate lucrările de reconstrucţie a scărilor din Parcul „Valea Morilor” din capitală

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, împreună cu reprezentanţii Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti, au inspectat vineri șantierul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor".

Foto: chisinau.md

Aflați pe șantier, reprezentanții celor două municipalități au constatat că procesul de reconstrucție se desfășoară conform calendarului de lucrări aprobat, iar gradul de realizare al proiectului este de 65-70%.

În prezent sunt executate lucrări de placare cu granit în zona rondului din partea superioară, precum și de pregătire a ultimei etape de betonare a fundației scării, în partea inferioară.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 mil. lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție, pentru o serie de lucrări aferente scării.

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018, iar termenul de finalizare este luna iulie, a.c.


Pub