În parcul „Dendrariu” vor fi plantați 3000 de trandafiri

PE SCURT

În parcul „Dendrariu” din Chișinău vor fi plantați 3000 de trandafiri. Lucrările se desfășoară în contextul amenajării unei noi compoziții – „Rozariu 2”.

PE LUNG

Zona de referință va include plante florale, arbori și arbuști coniferi, pe o suprafață de 40 ari și este o continuare a unei compoziții amenajate anterior. Costul lucrărilor este 48 mii lei, surse alocate din bugetul municipal, anunță Primăria Chișinău.

Totodată, în parc, sunt la etapa de finalizare și lucrările de construcție și amenajare a „Grădinii Eternității”, proiect ce constă din alei pietonale, cu iluminat nocturn, sistem de irigare automat, arbori decorativi și câteva fântâni arteziene.

Pe parcursul anului curent, în „Dendrariu” vor fi desfășurate și alte lucrări de amenajare, care constau în reabilitarea aleilor care traversează compoziția „Rozariu 1” și construcția sistemului de irigare, precum și începerea lucrărilor de instalare a iluminatului decorativ pe aleile centrale din parc.

În sezonul cald, parcul „Dendrariu” este unul dintre cele mai colorate locuri din capitală unde se găsesc specii lemnoase rare precum Ginkgo Biloba sau arborele pagodelor, tsuga canadiană, bradul Douglas, chiparosul de Arizona, arborele de lalea, arţarul Mono şi altele.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.