Zelenski și Poroșenco au susținut „proba sângelui” înainte de marea confruntare de pe Stadionul Olimpic din Kiev

Cei doi candidați la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski și Petro Poroșenco, au dat astăzi analize de sânge pentru a demonstra că nu au alcool sau substanțe narcotice în organism.

Sursa: Reuters

Astfel, actorul Vladimir Zelenski a mers la un laborator privat care îi va expedia rezultatele pe e-mail, în decurs de trei zile, iar cel care a fost președintele Ucrainei până acum, Petro Poroșenco, a apelat la patru instituții medicale. Analizele sale au fost trimise la două clinici publice și la două private, iar rezultatele au și fost publicate. În organismul acestuia nu au fost descoperite substanțe cu efecte psihotrope, scrie unian.net.

Sursa: Reuters

Amintim că Vladimir Zelenski și Petro Poroșenco se vor duela pe Stadionul Olimpic din Kiev. Dezbaterile vor avea loc pe 19 aprilie, începând cu ora 19:00, în fața a peste 70.000 de oameni.

Una dintre cerințele obligatorii înaintate de Zelenski, înainte de dezbateri, a fost ca cei doi să fie supuși unui control medical, pentru că „țara are nevoie de un președinte sănătos”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.