BERD renunță la acțiunile Mobiasbancă

PE SCURT

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) iese din cercul de acționari ai Mobiasbancă, o filială a Groupe Société Générale din Franța. BERD și-a vândut pachetul de 8,84% pentru 2,6 milioane de euro.

PE LUNG

Într-un comunicat de presă, șefa Biroului BERD din Moldova, Angela Sax, menționează că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este mândră că a jucat un rol important în calitate de acționar în ultimii zece ani.

BERD a devenit acționar la Mobiasbancă în 2008 pentru a susține intrarea Groupe Société Générale în sectorul bancar din Moldova. Din 1996, a acordat băncii finanțare de peste 60 de milioane de euro pentru împrumuturi acordate companiilor locale.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. De la începutul operațiunilor sale în țară, a investit aproape 1,3 miliarde de euro în mai mult de 120 de proiecte din sectorul financiar, agrobusiness, energetic, infrastructură și producție.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.