Image-Description
O fetiță de 12 ani a murit după ce a înghițit pastilele bunicii ei
Externe 5 aprilie 2019, 10:08 | 1981

O fetiță de 12 ani, din Burnley, Lancashire, a plecat mai devreme de la școală pentru că nu s-a simțit bine și a mers la casa bunicii ei, Margaret Crook. Adolescenta a găsit analgezicele lăsate de bunica ei pe măsuța de cafea și le-a înghițit în speranța că „îi vor face bine".

Câteva ore mai târziu, copila a murit în somn. Autopsia a arătat că ea luase o doză foarte mare de tramadol, un analgezic din clasa opioidelor care este utilizat pentru tratarea durerilor de intensitate moderată, severă, acute și cronice, potrivit mirror.co.uk.

Analgezicul era lăsat lângă pastilele de ibuprofen și paracetamol, ambele prescrise de medic pentru Kaitlin. Cel mai probabil, fetița a confundat pastilele. Melanie Newbould, medicul care a efectuat examenul post-mortem, a declarat că nu au existat semne ale unor boli grave, dar testele toxicologice au ieșit pozitive, scrie libertatea.ro.

„Au existat dovezi ale ibuprofenului și paracetamolului, dar și o concentrație foarte mare de tramadol. Este imposibil de stabilit câte pilule a luat sau în ce perioadă de timp”, a mai spus medicul.

Opinia ta contează. Comentează!