7 aprilie, un scenariu bine regizat
Opinii 5 aprilie 2019, 19:39 | 3258

Evenimentele din 7 aprilie 2009 s-au derulat conform unui scenariu bine regizat. Este opinia unor invitati la emisiunea ”Cabinetul din umbra” de la Jurnal TV. Potrivit acestora, tinerii care au dorit schimbarea, acum 10 ani, dar si politistii care au indeplinit ordinele, au fost folositi de un grup restrans de persoane, care pana la urma a ajuns la putere.

Invitații lui Val Butnaru au ținut să sublinieze din capul locului că evenimentele din șapte aprilie 2009 au fost dirijate de către persoanele cointeresate să preia toată puterea în Republica Moldova. Altfel spus, s-a aplicat un scenariu bine pus la punct, a sugerat jurnalistul Ion Terguță.

Cel mai mult au avut de suferit tinerii, a declarat la rândul său Ludmila Popovici, directorul Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii.

Responsabil de torturarea tinerilor în Inspectoratele de poliție și chiar de moartea unora, este statul, a firmă Ion Guzun, consilierul juridic și co-fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova.

Avocata Ana Ursachi a declarat că a încercat, după 7 aprilie, să afle adevărul celor întâmplate de la polițiștii direct vizați, care însă, au preferat să păstreze tăcerea. Ana Ursachi presupune că lumea tace... de frică.

În context, directorul de programe din cadrul Amnesty International Moldova, Igor Stoica, a propus câteva soluții.

Cei vizați în cadrul emisiunii ”Cabinetul din umbră”, șeful PD Vladimir Plahotniuc și ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, nu au răspuns la apel pentru a da o replică.

Opinia ta contează. Comentează!