Patru ani de la „Marşul tăcerii”
Social 5 aprilie 2019, 19:56 | 2089

Dupa patru ani de la „Marsul Tacerii”, zi in care mai multi cetateni au cerut adevarul despre 7 aprilie 2009, judecarea celor vinovati si reformarea sistemului de drept, situatia ramane aceeasi. "Nu au ascultat de vocea poporului, au continuat sa ne saraceasca, sa ne fure totul, inclusiv voturile si alegerile”, a comentat copresedintele Blocului ACUM Platforma DA si PAS Andrei Nastase. Mesajul acestuia a fost postat pe retelele de socializare.

Andrei Năstase mai scrie că acum patru ani, exact în această zi, "după o perioadă de mari întreruperi, s-a spart tăcerea, iar hoţilor li s-a strigat pe nume, în fața Parlamentului și a Guvernului".

Spuneam, la microfonul improvizat, la poate cea mai de suflet acțiune de protest a noastră că „ceea ce vedem la Banca de Economii, Banca Națională, nu este nimic altceva decât finalul unui proiect pus la cale în 2010. Conform acestui proiect, pe parcursul a 5 ani de zile beneficiarul a furat miliardul. Acest individ se cheamă Plahotniuc. Am cerut condamnarea tuturor făptașilor crimelor din 7 aprilie 2009, identificarea și judecarea vinovaților de distrugerea sistemul financiar-bancar și sărăcirea cetăţenilor, dar și reformarea reală a sistemului de drept, și asigurarea unei combateri veritabile, nu mimate, a corupției. Nu au ascultat de vocea puternică a poporului. Au continuat să ne sărăcească, să ne alunge din Țară, să ne fure totul, inclusiv voturile și alegerile.

Andrei Năstase susține că este responsabilitatea fiecăruia dintre actualii deputați să facă lumină în cazul 7 aprilie 2009.

O obligație aparte avem față de tinerii care s-au jertfit pe 7 aprilie, care au fost schilodiți, cărora Plahotniuc și acoliții le-au confiscat revolta populară. Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere, să-și facă mendrele în continuare. Avem obligația sa eliberăm procuratura, instanțele, celelalte instituții ale statului de drept pentru a face lumină, în conformitate cu legea, în tot ce s-a întâmplat în fatidica, dramatica și sângeroasa zi de 7 aprilie 2009.

L-am sunat de mai multe ori pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, în speranța că acesta va comenta declarațiile lui Andrei Năstase, dar nu ni s-a răspuns la apel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie