Un român a fost decorat de regină
Externe 5 aprilie 2019, 20:18 | 1026

Brutarul roman devenit erou in timpul atentatului din iunie 2017, din Londra, a primit cea mai inalta distictie pentru curaj din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Aceasta nu a mai fost acordata de 24 de ani. Florin Morariu, sau "romanul cu facaletul", cum este cunoscut in Marea Britanie, se declara mandru ca este primul roman care se poate lauda cu o astfel de medalie.

Florin Morariu a făcut senzație în Marea Britanie, după ce, în timpul atentatului terorist produs în Londra, în iunie 2017, a dat dovadă de prezență de spirit și curaj. Asta după ce o mașină a intrat în pietonii de pe London Bridge, iar cei trei atacatori au fugit, rănind în calea lor mai multe persoane. Opt oameni au murit şi 48 au fost răniţi în acel atac. Pe atunci, Florin lucra la o brutărie din apropiere și a ajuns față în față cu unul dintre indivizi. Imaginile în care românul îl lovește pe acesta cu o bucată de plastic, apoi cere colegului său un făcăleț, au făcut înconjurul lumii. La propunerea premierul Theresa May, regina Elisabeta a II-a i-a acordat lui Florin distincţia regală pentru curaj.

Între timp, Florin Morariu a renunțat la visul britanic și s-a întors în orașul natal, Iași. El speră însă că Marea Britanie nu își uită eroii.

Opinia ta contează. Comentează!