17:28:36 29.03.2024
Stiri

BOIERII din ÎNCHISORI: 200 de mii de lei lunar pentru „visteria HOȚEASCĂ”

Social 05.04.2019 13:59 Vizualizări2477 Autor: Ziarul National
BOIERII din ÎNCHISORI: 200 de mii de lei lunar pentru „visteria HOȚEASCĂ”


O organizație criminală, formată din deținuți ai penitenciarelor din sudul R. Moldova, aduna lunar până la 200 de mii de lei pentru așa-zisa „visterie hoțească”.

Banii erau strânși din organizarea și dirijarea unor infracțiuni, cum ar fi tâlhării, jafuri, furturi, escrocherii în afara pereților închisorii, dar și din jocuri de hazard organizate între deținuți pentru crearea unor datorii artificiale, pentru transmiterea lucrurilor interzise în instituții penitenciare, crearea artificială a unor conflicte între deținuți, în baza cărora ulterior șantajau rudele acestora etc.

Polițiștii și procurorii au efectuat ieri zece percheziții în patru instituții penitenciare și la domiciliile unor figuranți din același dosar.

În celulele deținuților au fost depistate mai multe obiecte interzise, cum ar fi telefoane mobile, înscrisuri de ciornă care denotă evidența financiară, cărți de joc, routere wi-fi, cartele SIM, dispozitive artizanale de consumare a drogurilor etc.

La domiciliile altor figuranți, aflați în libertate, au fost depistate înscrisuri de ciornă cu evidențe referitor la datorii acumulate de către potențialele victime ale grupului criminal, ordine de eliberare a mijloacelor financiare din instituții bancare, recipise, bani.

Oamenii legii încearcă acum să dea de urma tuturor membrilor grupării, dar și de victimele acestora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md