14:56:46 18.04.2024
Stiri

BESTIA din Siberia, cel mai ODIOS criminal: „Poate sunt cel mai rău CRIMINAL în serie din istorie, dar am fost un soț și un tată bun”

Știri 05.04.2019 17:30 Vizualizări5161 Autor: Ziarul National


BESTIA din Siberia, cel mai ODIOS criminal: „Poate sunt cel mai rău CRIMINAL în serie din istorie, dar am fost un soț și un tată bun” descopera.ro

Ziua, soţ ideal, tată iubitor şi poliţist exemplar, noaptea, cel mai odios criminal în serie din istoria Rusiei! Aceasta este povestea, pe cât de cumplită, pe atât de adevărată, a unui om sinistru, Mikhail Popkov!

Condamnat deja la închisoare pe viaţă încă din 2015 pentru 22 de crime, acest personaj diabolic a ajuns din nou într-un sumbru spot-light! Nu mai departe de luna trecută poliţia rusă a făcut un anunţ cutremurător. Cel supranumit ”Vârcolacul”, pentru că ataca mereu târziu, după miezul nopţii, sau ”Maniacul din Angarsk” şi-a mărturisit încă 59 de crime. Astfel, totalul victimelor lui Popkov se ridică, astăzi, la halucinantul număr de 81, transformându-l pe acesta în cel mai sângeros criminal în serie din toate timpurile, atât de pe actualul teritoriu rus, cât şi din fostul spaţiu al U.R.S.S. Astfel, ”Vârcolacul” i-a ”detronat” pe alţi doi monştrii umani care au băgat spaima-n ruşi în ultimii 40 de ani, şi anume Andrei Chikatilo, supranumit ”Bestia din Rostov”, şi Alexander Pichuskin, poreclit de presă ”Ucigaşul Şahist din Moscova”!

„Vârcolacul” a comis toate crimele în apropierea oraşului Angarsk din regiunea Istkurk, situată în estul Siberiei. Deşi susţine că îşi alegea toate victimele din rândul prostituatelor, anchetatorii au descoperit printre acestea şi multe femei cu profesii onorabile şi familii funcţionale. Furia sa dezlănţuită îi întuneca total mintea, astfel că nu avea nicio remuşcare dacă faptele sale lăsau în urma lor mulţi copii orfani de mamă.

Astfel, Popkov a şocat nu numai toată Rusia, ci întreaga planetă, atât prin ferocitatea crimelor sale, cât şi prin diabolicul de ingenios mod de operare. Toate victimele sale au fost femei pe care acesta le-a violat şi ucis – nu tot timpul în această ordine – cu o cruzime care i-a făcut să albească până şi pe cei mai rutinaţi anchetatori, criminalişti şi psihologi care credeau că le-au văzut pe toate în materie de atrocităţi.

Concret, Popkov pare a reprezenta un caz patologic de scindare a personalităţii de tipul ”Dr. Jekyll & Mr. Hyde”. Soţia şi fiica sa nu au bănuit nicio clipă ce monstru se ascundea în spatele acestui familist convins şi devotat, mai tot timpul zâmbitor, ba chiar fermecător uneori. Nici colegii săi din poliţie nu au avut vreo umbră de suspiciune, Popkov fiind întotdeauna considerat un poliţist model şi trecând cu brio toate testele psihologice!
Dar, după lăsarea întunericului, cetăţeanul exemplar Mikhail Popkov se transforma în cea mai feroce bestie umană care a trăit vreodată în Rusia. Şi pentru că inteligenţa i-a fost ulterior evaluată la parametrii înalţi, el a profitat mereu din plin de ireproşabilul său statut profesional şi de imaginea fără cusur pe care o avea în ochii comunităţii pentru a-şi crea acoperirea perfectă, astfel încât să nu trezească nicio clipă suspiciunea viitoarelor sale victime.
Aborda victimele de la bordul unei maşini de poliţie
Popkov aborda femeile exclusiv de la bordul maşinii sale de poliţie, îmbrăcat impecabil în costumul de apărător al ordinii şi liniştii publice! Iar acest pattern nu s-a schimbat niciodată în toţi cei 18 ani în care a semănat teroare în Angarsk. Astfel, în perioada 1992 – 2010, ”Vârcolacul” şi-a ”recrutat” – fără excepţie - victimele din faţa barurilor şi cluburilor, după miezul nopţii şi înainte de ora închiderii. De aici el îşi racola prada într-un mod diabolic de ingenios. Foarte politicos, se oferea să le ducă acasă pe femeile singure şi aflate vizibil sub influenţa alcoolului. Doar că niciuna dintre acestea nu a mai ajuns vreodată la domiciliul ei, întrucât – la ceva timp după ce se urcau în maşină şi şoferul le câştiga pe deplin încrederea – ”Maniacul din Angarsk” se dezlănţuia. Le ducea într-o pădure din afara oraşului unde le viola şi omora în cele mai abominabile moduri posibile, desprinse parcă din arsenalul comportamental al sadicului şi cinicului personaj Hannibal Lecter.
Arma crimei era mereu o variaţiune dintre cele trei: topor, ciocan sau şurubelniţă! Setea clinică de sânge a lui Popkov atingea uneori cote paroxistice, pe una dintre victime decapitând-o, iar unei alteia scoţându-i, pur şi simplu, inima din piept... Apoi, după ce furia ucigaşă i se stingea, Popkov îşi ştergea, liniştit, urmele de pe arma crimei. Arme pe care le subtiliza din inventarul poliţiei, abuzând de faptul că avea acces total în interiorul secţiei unde lucra, fară ca absolut nimeni să nu bănuiască nimic.
Dacă modul de operare şochează printr-o cruzime de necrezut, atunci mobilul crimelor lui Mikhail Popkov înspăimântă printr-o motivaţie absolut neverosimilă, de neimaginat... şi totuşi cumplit de adevărată! Întrebat ce anume l-a împins să comită cele 81 de crime, Popkov – foarte calm, conştient şi convins – a oferit un răspuns năucitor. Unul desprins parcă din înfricoşătoarea confesiune a temutului criminal în serie, din întunecata capodoperă a genului thriller psihologic, ”Se7en”, interpretat de versatilul şi azi mult prea hulitul Kevin Spacey! ”Vroiam să curăţ străzile de prostituate. Îmi alegeam numai acele femei aflate în stare avansată de ebrietate şi care afişau un comportament public necorespunzător, imoral... Vroiam să le pedepsesc pe toate aceste târfe care nu reprezintă deloc un model bun pentru societate. Ele îşi abandonau soţii şi copiii acasă şi se duceau să petreacă de parcă era ultima zi de pe pământ!”, şi-a explicat Popkov resortul ucigaş, stupefiindu-i pe criminologi.

Continuarea pe Descopera.ro

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md