(foto) Nouă studente de la UTM au vizitat întreprinderea IY Industries Yield, parte a gigantului de modă MONCLER

01-1030×825

Nouă studente de la anul III, specialitățile „Modelarea și tehnologia confecțiilor din țesături” și „Inginerie și management în industria ușoară”, ghidați de profesori de la Facultatea Textile și Poligrafie, au avut parte de o frumoasă provocare – o vizită la întreprinderea de confecții IY Industries Yield din Bacău, România, parte a gigantului de modă cu renume mondial – MONCLER, cunoscută pentru scurtele și paltoanele sale cu puf natural, al căror preţ depășește 1.000 de euro.

În cadrul excursiei ghidate de managerul de producție al companiei  Marian Bodron, echipa UTM a reușit să se familiarizeze, în detalii, cu sistemul de producere, sectoarele de fabricație, utilajul industrial și particularitățile proceselor tehnologice ale întreprinderii.

Pentru că vor să creeze la Bacău o adevărată platformă industrială și un hub de cercetare- dezvoltare, italienii investesc și în generația viitoare, oferindu-le astfel tinerilor posibilitatea de a fi stagiari într-o fabrică de top din domeniu, care produce articole vestimentare de cea mai înaltă calitate, apreciate la nivel global. Conducerea IY Industries Yeld, în persoana managerului general Raya Meziou, a manifestat deschidere, generozitate și în dialogul cu administrația Universității Tehnice a Moldovei, cadrele didactice și decanul Facultății Textile și Poligrafie a UTM, conf. univ., dr. Valentina Bulgaru, lansând  pentru studenții noștri o ofertă de vis: oportunități și condiții pentru desfășurarea stagiilor de practică.

Studenții și profesorii noștri au rămas încântați de nivelul și capacitatea întreprinderii vizitate, unii dintre aceștia au revenit în țară deciși să revină la Bacău la finele acestui an de studii pentru a-și urma aici stagiul de practică. Le urăm realizări frumoase!

Moncler a fost fondată la Monestier-de-Clermont, Grenoble (Franța) în 1952 și are în prezent sediul central în Italia. De-a lungul anilor, brandul a îmbinat stilul cu cercetarea tehnologică asistată de experți în activități legate de zonele montane. Colecțiile de îmbrăcăminte de la Moncler se armonizează cu cerințele extreme ale naturii și cu cele ale vieții urbane. Moncler a creat în Bacău o unitate productivă avansată tehnologic. Acum un an, Industries Yield avea cca 900 de salariați, o cifră de afaceri netă de peste 50 mil. lei și un profit de aproape 8 milioane. lei. În 2003, miliardarul italian Remo Ruffini a preluat compania și este în prezent președinte și CEO.

03-1030x869 (1) 04-1030x773 07-1030x773 09-1030x773 11-3-1030x753

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente