/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Orașul anunțurilor stradale. Persoanele care lipesc afișe pe spațiile interzise riscă o amendă

05 aprilie 2019, ora 19:17

Anunțurile stradale, încleiate pe orice spațiu liber, nu mai uimesc pe nimeni. Atât de tare ne-am obișnuit să le vedem încât nici nu prea le atragem atenția. Totuși, sunt oameni, puțini ce-i drept, care chiar apelează la ofertele expuse. Majoritatea însă spune că nu le vede rostul. Poliția, în schimb, le vede. În primele luni din acest an, oameni legii au întocmit 700 de procese verbale pentru nerespectarea regulilor de curățenie.  

De exemplu, pe bulevardul Moscovei am găsit o stație plină cu afișe cum ar fi lucrul în Europa, excursii la trei mănăstiri sau dau în chirie. Pe lângă mesaj putem rupe și un număr de telefon la care putem suna”, Gabriela Cebotar, reporter TV8.

Poți vedea afișe chiar și pe blocul casei sau pe ușa de la intrare. Afișe de diferite culori și dimensiuni vedem pe copaci, piloni, pe garduri, dar și în stațiile de așteptare. Oamenilor le displace ceea ce văd.

Chiar e urât, nu-mi place deloc. Nu seamănă cu un oraș modern. În general capital arată foarte urât, dar și încă publicitatea asta pusă care și cui îi trăsnește prin cap, tare urât.

Nu-i frumos, nu-i estetic, trebuie să fie panouri speciale unde să fie încleiate toate acestea. Acum este internet, toată informația se poate de găsit de pe internet.

Ele trebuie puse undeva, unde să fie un loc special, dar aici nu este frumos deloc.

Pe lângă faptul că urâțește Capitala, anunțurile par să nu fie prea utile. Totuși, am găsit și din cei care chiar au apelat la ofertele stradale.

-Ați sunat pe aceste numere? -Da și nu o singură data. Sunt și anunțuri utile despre vânzări ceva.

Ați sunat vreodată pe numerele de pe anunțuri? Sincer să vă spun când încă internetul nu era atât de dezvoltat, eu da, mă foloseam.

Ați sunat pe numerele care sunt în anunțuri? Eu nu am nevoie și nu sun. Sună cei care au nevoie, pe mine aceasta nu mă interesează.

Și dacă tot am citit zeci de anunțuri, am decis să luăm și noi un număr de telefon de pe o oferă pe care scria servicii de masaj la domiciliu. Am dat peste un bărbat ce părea în vârstă.

Da, pe mine mă sună, înțelegeți? Dacă doriți masaj, eu vă pot face. Vreau să aleg eu locația, pentru că am multe solicitări și masezele pot veni. Eu am încleiat toate anunțurile, da.

Contactat de redacția TV8, oamenii legii au spus că, de regulă, persoanele care lipesc anunțurile stradale sunt amendate atunci când sunt prinse în flagrant sau când cetățenii sesizează astfel de încălcări. Persoanele care încalcă nerespectarea regulilor de curățenie în orașe riscă amenzi de până la 1800 lei. Anul acesta, oamenii legii au întocmit circa 700 de procese verbale. Astfel de anunțuri pot fi încleiate doar pe spațiile autorizate, cum ar fi panourile informative.

Reporter: Gabriela Cebotar
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram