‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
2.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE așteaptă o recoltă înaltă de rapiță în acest an

UE așteaptă o recoltă înaltă de rapiță în acest an

‹ adv ›
‹ adv ›

Chiar dacă câmpurile semănate cu rapiță în Germania și Franța au avut o germinare slabă, experții Serviciului European de Monitorizare a Resurselor Agricole (MARS) sunt convinși că, producția de rapiță în UE, în acest an, va fi în medie mai mare decât în 2018. Se așteaptă o medie de 3,19 tone pe hectar, ceea ce reprezintă cu 12% mai mult decât anul trecut.

Având în vedere suprafața semănată în UE, producția totală de rapiță este estimată la aproximativ 19,92 milioane de tone, ceea ce reprezintă cu 20 de mii de tone sau cu 0,1% mai mult decât în anul trecut. Pentru recolta prognozată pentru acest an, în Germania se așteaptă o creștere a randamentului cu 18%, la 3,54 t/ha, ceea ce va forma o producție de 4 milioane de tone, luând în considerare ultima estimare a suprafețelor însămânțate.

În Franța, cel mai mare producător de rapiță din UE, MARS prezice o creștere a randamentului mediu cu 9,2% până la 3,34 t/ha. În consecință, recolta totală este planificată la nivelul a 4,49 milioane de tone de rapiță, care este mai mică decât volumul din anul trecut, când fermierii francezi au colectat un total de 4,95 milioane de tone de rapiță.

În România, datorită unei scăderi a suprafeței cultivate, producția de rapiță este estimată la doar 1,21 milioane de tone, cu un randament mediu de 2,48 t/ha. Iar în Republica Cehă, agricultorii vor recolta mai puțin de 50 de mii de tone de rapiță, producția totală prognozată este de aproximativ 1,31 milioane de tone.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii