Ce a provocat de fapt prăbușirea avionului Boeing în Etiopia. Detalii din anchetă

Informații noi în cazul prăbușirii aeronavei Boeing 737 Max aparținând companiei Ethiopian Airlines susțin că tragedia ar fi putut fi provocată de un senzor avariat de contactul cu un obiect străin sau o pasăre.

Foto: ABC News

Potrivit unor surse apropiate anchete, citate de ABC News, senzorul avariat la scurt timp după decolare a furnizat informații greșite, care i-au determinat pe piloți să respecte ‘iniţial’ procedura de urgenţă stabilită de constructor și să dezactiveze sistemul MCAS, de stabilizare în zbor, după care aceștia l-au reactivat.

Astfel, piloții au încercat manual să preia controlul asupra aeronavei și să o ridice din picaj, însă, pentru că nu au reușit, au reactivat sistemul MCAS. Reactivând sistemul de stabilizare în zbor, piloții nu au reușit să mai prea controlul aeronavei, iar avionul s-a prăbușit.

Accidentul, cel de-al doilea în care a fost implicat un avion Boeing 737 MAX 8 în interval de cinci luni, a dus la oprirea la sol în toată lumea a întregii flote de avioane de acest tip.

Un avion 737 MAX 8, aparţinând companiei indoneziene Lion Air, se prăbuşise în mare, în largul Indoneziei, în octombrie, tragedie în care au murit 189 de oameni.

Guvernul etiopian a anunţat luni că raportul preliminar privind cauzele accidentului va fi făcut public în această săptămână, scrie stirileprotv.ro


Pub