(doc) Raionul Sîngerei are un nou președinte: Cu ce avere pleacă Vasili Marandiuc din funcție

În urma şedinţei extraordinare a Consiliului raional de astăzi, 4 aprilie, raionul Sîngerei are un nou președinte, după ce Vasili Marandiuc și-a depus cererea de demisie.

Foto: ecoul.md

Contactat de UNIMEDIA, Marandiuc nu a răspuns la telefon pentru a ne comenta motivul pentru care pleacă din funcție.

Astfel, până la expirarea mandatului 2015-019, conducerea raionului va fi preluată de Grigore Corcodel, care anterior a deținut funcția de șef în cadrul Centrului multifuncţional de prestare a serviciilor publice din Telenești și consilier raional Telenești.

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către secretarul Consiliului raional Sîngerei, Gheorghe Ungureanu.

Vasili Marandiuc / Sursa:Iulian Erimei/facebook

Ex-președintele raionului, Vasilii Marandiuc este inginer de meserie, iar luna iulie 2015, după alegerile locale, el a fost ales președinte cu voturile consilierilor comuniști, socialiști și democrați.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Marandiuc a ridicat un salariu de 164 563 de lei, lunar aproximtiv câte 14 mii de lei.

De asemenea, funcționarul deține o casă de locuit, unde indică că valorează 0 lei și o mașină de model Volvo fabricată în 2012 ce ar costa 150 de mii de lei.

Vasile Marandiuc deține cote de participare în 3 companii agricole. Prima este ”Alodiu Nord”, pe care a fondat-o în anul 1995,și are o cotă de participare de 81,5%. O altă firmă fondată împreună cu fiii, în anul 2002, este ”Semedar-Agro”, unde deține o cotă de 40%. A treia firmă este Gospodăria Țărănească ”Marandiuc Vasili”, unde actualul ex-președintele deține cota de 100%. În toate cele trei cazuri, Marondiuc indică voloarea acestora de 0 lei.


Pub