Reacția lui Chirtoacă la criticile lui Eugen Doga privind strada pietonală: „Atunci când i-am propus să fie numită în cinstea domniei sale, n-a avut nicio obiecție”

După ce acum o lună compozitorul Eugen Doga a menționat că strada pietonală, care-i poartă numele, e o bătaie de joc pentru faptul că lucrările au fost executate prost, ex-primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție.

Foto: UNIMEDIA

„O să discut, dacă voi avea ocazia, cu domnia sa ca să văd exact în ce constă nemulțumirea. Atunci când i-am propus să fie numită strada în cinstea domniei sale, n-a avut nicio obiecțe. I-am spus că-i din piatră cubică. Am fost cu dumnealui la fața locului și nu a avut nicio obiecție.

Aceasta este singura stradă din Chișinău cu pavaj din piatră cubică. Acesta a fost pus acum, în sec. XXI. În UE aceste străzi sunt făcute din evul mediu, de atunci piatra s-a tocit. Ce să fac dacă la noi nu s-au făcut sute de ani în urmă asemenea străzi? Urmează să se șlefuiască”, a menționat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Puntul pe Azi”.

Amintim că maestrul Eugen Doga a menționat în cadrul unei emisiuni faptul că strada care-i poartă numele nu e pentru pietoni, ci pentru cai....„rămâi și fără tocuri, și fără picioare..”

Menționăm că strada pietonală a fost redenumită după numele lui Eugen Doga în urma unei hotărâri a Consiliului Municipal de pe 30 octombrie 2015.


Pub