Lupu, despre automobilul Hyundai Tucson, valoarea căruia este mai mare decât venitul din salariul său de deputat: „Nu este și nici nu poate fi considerat un lux”

În urma informațiilor apărute în presă precum că noul președinte al Curții de Conturi și-a procutat în anul 2018 un automobil al cărui valoare este mai mare decât salariul obținut din activitatea de deputat pentru anul trecut, Marian Lupu a ținut să vină cu o reacție.

Foto: UNIMEDIA

„Am procurat un Hyundai Creta, dar din anumite considerente, după o perioadă scurtă de exploatare, am decis totuși să revenim la opțiunea spre care inițial trăgeam cu ochiul și anume Tucson al aceluiași producător coreean. Procedura a fost simplă, trade-in (am dat Hyundai Creta și am luat de la același dealer, cu diferența de preț, Hyundai Tucson), a scris Lupu pe pagina sa de Facebook.

Marian Lupu / Sursa:fb
Marian Lupu / Sursa:fb

De menționat că mașina l-a costat pe fostul deputat PD cu 33.760 de lei mai mult decât a câștigat în 2018. Asta în condițiile în care venitul actualului președinte al Curții de Conturi pentru anul trecut a fost de 171.240 de lei, salariu și indemnizații de la Parlamentul Republicii Moldova.

Automobilul de model Hyundai Tucson, anul fabricației - 2017, costă, potrivit site-urilor de specialitate, între 17.500 de euro și 24.225 de euro, adică prețul pornește de la 340 de mii de lei moldovenești.


Pub