Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ „Stadion să fie”. Poroșenko…

VIDEO „Stadion să fie”. Poroșenko a acceptat invitația lui Zelenski de a participa la dezbateri pe Stadionul Olimpic din Kiev

Petro Poroșenko răspunde provocării lansate de contracandidatul său din cel de-al doilea tur al prezidențialelor din Ucraina, Volodimir Zelenski, de a participa la o dezbatere pe Stadionul Olimpic din Kiev.

Într-un mesaj video lansat pe o rețea de socializare Poroșenko menționează că dezbaterea nu trebuie să fie un spectacol ci „o discuție serioasă despre strategia de dezvoltare a țării, despre valori, despre vectorul istoric, despre priorități”.

Răspunsul lui Poroșenko vine la nouă ore distanță după ce Zelenski i-a lansat invitația.

„Vă aștept aici, pe Stadionul Olimpic din Kiev. Dezbaterea va avea loc în fața poporului Ucrainei. Toate posturile TV au dreptul să difuzeze în direct, toți jurnaliștii au dreptul să fie prezenți”, a declarat Zelenski într-un filmuleț video, direct de pe stadion.

Între timp, administrația Stadionului Olimpic din Kiev transmite că „nu a primit deocamdată nicio cerere oficială, pentru desfășurarea dezbaterilor de la niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Ucrainei”. În cazul în care o astfel de solicitare va fi făcută, administrația va organiza evenimentul în modul corespunzător.

„Stadionul Olimpic este o instituție apolitică de stat și nu participă la nicio campanie electorală a vreunui dintre candidații la președintele Ucrainei”, se mai arată în mesajul publicat.

În urma primului tur de scrutin, care a avut loc pe 31 martie curent, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, Zelenski s-a plasat pe primul loc, cu 30,24% din voturile ucrainenilor, fiind urmat de Poroșenko, care a obținut 15,95%. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 21 aprilie 2019.