Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Plantarea a 3 mii de trandafiri în Parcul „Dendrariu" din capitală

   1735

Primăria municipiului Chişinău informează că 3000 de trandafiri vor fi plantați în Parcul „Dendrariu" din capitală. Lucrările se desfășoară în contextul amenajării unei noi compoziții - „Rozariu 2".

Zona de referință va include plante florale, arbori și arbuști coniferi, pe o suprafață de 40 ari și este o continuare a unei compoziții amenajate anterior. Costul lucrărilor este 48 mii lei, surse alocate din bugetul municipal.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a dat starul lucrărilor de plantare a trandafirilor, menționând că parcul „Dendrariu" este una din cele mai frumoase și amenajate grădini publice din capitală, iar cu acești 3 mii de trandafiri noi va fi și mai atractiv pentru vizitatori. „Vom continua să investim în proiecte de amenajare a parcurilor din oraș, pentru ca chișinăuienii să vină cu plăcere aici, atât pentru a admira rozariile, cât și pentru a se izola de zgomotul urban și a respira aer curat", a menționat Edilul - șef.  

De asemenea, în cadrul Parcului „Dendrariu" sunt la etapa de finalizare și lucrările de construcție și amenajare a „Grădinii Eternității", proiect ce constă din alei pietonale, cu iluminat nocturn, sistem de irigare automat, arbori decorativi și câteva fântâni arteziene.     

Pe parcursul anului curent, în parc vor fi desfășurate și alte lucrări de amenajare, care constau în reabilitarea aleilor care traversează compoziția „Rozariu 1" și construcția sistemului de irigare, precum și începerea lucrărilor de instalare a iluminatului decorativ pe aleile centrale din parc.