Fostul președinte al Nissan are probleme
Externe 4 aprilie 2019, 15:00 | 1135

Fostul preşedinte al grupului Nissan, Carlos Ghosn, a ajuns în arestul poliției pentru a patra oară, după ce în martie fusese eliberat pe cauțiune. Ce acuzații i se aduc, aflați din grupajul de știri externe, pe scurt.

Australianul acuzat că a ucis 50 de musulmani pe 15 martie, când a deschis focul în două moschei din orașul Christchurch, va înfrunta 50 de capete de capete de acuzare pentru crimă şi 39 - pentru tentativă de crimă, a anunţat poliţia din Noua Zeelandă. Individul în vârstă de 28 de ani, suspectat că ar fi un susţinător al supremaţiei rasei albe, a fost acuzat anterior de o singură crimă în urma atacului şi a fost arestat preventiv. Suspectul urmează să apară mâine în fața instanței.

Cresc tensiunile între Statele Unite și Turcia. Vicepreşedintele american, Mike Pence, a avertizat Ankara că Washingtonul „nu va sta pasiv”, dacă Turcia își duce la bun sfârșit planul de a cumpăra din Rusia un sistem de apărare aeriană performant. Totodată, mai mulţi demnitari americani au subliniat că Turcia riscă sancţiuni dure, pe lângă stoparea programului de asistenţă tehnică, privind avioanele americane F-35 pentru armata turcă, decizie luată acum câteva zile. Oficialii turci au anunțat însă că nu renunță la planul de a cumpăra sistemul rusesc de apărare aeriană, S-400.

Eliberat pentru o cauţiune de 9 milioane de dolari, luna trecută, fostul preşedinte al grupului Nissan, Carlos Ghosn, a ajuns, din nou, în arest. Procurorii au obținut noi dovezi incriminatoare în dosarul deschis în legătură cu mai multe plăţi suspecte, efectuate către un dealer Nissan din Oman. Ghosn este acuzat de abatere financiară și abuz de putere în formă agravantă. El nu ar fi raportat 82 de milioane din salarii şi a transferat temporar pierderi financiare personale în contul Nissan în timpul crizei financiare. Fostul preşedinte al grupului Nissan se declară victima unei sabotaj din partea consiliului de administraţie.

Opinia ta contează. Comentează!