Şeful statului, Igor Dodon, se află într-o „vizită de lucru” la Moscova
Politic 4 aprilie 2019, 19:52 | 2755

Șeful statului, Igor Dodon, este la Moscova, într-o „vizită de lucru”. Anunțul despre plecarea sa nu a fost făcut public de responsabilii de la Președinție și ce urmează să facă Dodon în Rusia tot rămâne un secret. Unele instituții de presă scriu că la Moscova s-ar afla și Zinaida Greceanâi, președinta PSRM și șefa fracțiunii parlamentare a formațiunii, însă purtătoarea de cuvânt a partidului nu ne-a putut confirma acest lucru.

Consultanta principală a Secției Protocol și Comunicare a Președinției, Carmena Lupei, ne-a confirmat că Igor Dodon a plecat la Moscova într-o „vizită de lucru”. Ea a adăugat însă că detalii „ne va da mai târziu”. Astfel, nu ni s-a spus care este scopul vizitei lui Dodon și câte zile va sta în Rusia. În presă au apărut informații că și Zinaida Greceanâi se află acum la Moscova. Ofițerul de presă al Partidului Socialiștilor, Irina Astahova, nu ne-a putut confirma însă acest lucru.

Pe parcursul zilei de astăzi, am încercat de câteva ori să discutăm la telefon cu Zinaida Greceanâi, dar apelurile noastre au fost respinse. În schimb, ni s-a spus prin SMS că persoana sunată nu poate vorbi în acel moment. Menționăm că, duminica trecută, jurnalistul rus Dmitri Kiseliov, care este şi unul dintre şefii unui post TV de stat de la Moscova, a vorbit în cadrul emisiunii sale de autor despre situația de la Chișinău. El a spus că dacă Igor Dodon va accepta ca Partidul Socialiștilor să facă o coaliție cu Partidul Democrat, atunci acest lucru va echivala cu moartea sa politică. La întrevederea de marți cu liderii fracțiunilor parlamentare ale PSRM și PD, Dodon a fost rugat să se refere la declarațiile jurnalistului respectiv. Şeful statului a spus că „există comentatori diferiți” şi că în privința unei coaliții vor decide cele două fracțiuni, nu el. De mai bine de doi ani de când este preşedintele Republicii Moldova, Dodon a avut mai multe vizite oficiale în Rusia și nici una în statele vecine. El s-a întâlnit de cel puţin 12 ori cu Vladimir Putin, dar nu a avut nici o întrevedere oficială cu președintele României, Klaus Iohannis, sau președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Opinia ta contează. Comentează!