Mai mulți activiști civici îndeamnă PSRM și Blocul ACUM să facă o coaliție
Politic 4 aprilie 2019, 20:00 | 3782

Câțiva activiști civici consideră că Blocul ACUM Platforma DA și PAS poate că facă alianță cu PSRM. Aceste două formațiuni trebuie să manifeste voință politică, să voteze adoptarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului și să declanșeze alegeri anticipate, după sistemul electoral proporțional. Declarațiile au fost făcute astăzi, într-o conferință de presă.

Membrii grupul civic „Inițiativa pentru Articolul 2 din Constituție” susțin că formarea unei coaliții Blocul ACUM - PSRM este cel mai rațional scenariu.

Potrivit activiștilor, PSRM va înceta să existe ca partid, îndată ce va alege să facă o coaliție cu PD.

Contactat telefonic pentru o reacție, deputatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Sergiu Litvinenco, ne-a declarat că formațiunea este gata să-și unească forțele cu acele partide, care sunt de acord cu inițiativele legislative propuse anterior de Blocul ACUM.

Conducerea PSRM nu comentat, deocamdată, apelul activiștilor civici. Anterior, președintele Igor Dodon a spus că niciun partid nu ar accepta invitația Blocului ACUM privind agenda sa antioligarhică. Totodată, Dodon a admis formarea unei coaliții dintre PD și PSRM, dar că în acest caz, partidele ar trebui să accepte un compromis.

Opinia ta contează. Comentează!