16:20:05 23.04.2024
Stiri

Dodon: „La această etapă, șansele pentru anticipate sau crearea unei majorități sunt: 60% – anticipate, 40% – găsirea unui compromis”

Politică 04.04.2019 09:33 Vizualizări2205 Autor: Ziarul National
Dodon: „La această etapă, șansele pentru anticipate sau crearea unei majorități sunt: 60% – anticipate, 40% – găsirea unui compromis” Tribuna


Președintele Igor Dodon își schimbă puțin prognozele făcute după ce a discutat, în această săptămână, cu liderii socialiștilor și ai democraților.

Deși anterior oferea un procentaj de „50 la 50” pentru alegeri anticipate sau crearea unei coaliții de guvernare, acum vorbește de 60 la sută pentru anticipate și 40 - pentru formarea unei coaliții.

„Eu constat, la această etapă, că șansele pentru anticipate sau crearea unei majorități sunt: 60% – anticipate, 40% – găsirea unui compromis. La această etapă, în opinia mea, rămân în vigoare patru scenarii:

Primul scenariu – coaliție neformală sau formală, între PSRM și Blocul ACUM.

Al doilea scenariu – PSRM și PDM.

Al treilea scenariu – PDM cu transfugi sau cum îl numesc deja și-n rândul diplomaților – „olivie” sau „vinegret politic”.

Al patrulea scenariu – alegeri parlamentare anticipate.

Toate aceste patru scenarii, în prezent, sunt reale”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru portalul „Tribuna”.

„Scenariul anticipatelor. Este cel mai realist dintre toate. Alegerile ar putea avea loc în toamnă. Cum ajungem la ele? În acest scenariu nu se votează nicio lege, nicio hotărâre, în Parlament, până pe 9 sau 21 iunie. Constituția stipulează foarte clar că pe parcursul a 3 luni, dacă nu se votează niciun act, atunci Parlamentul poate fi dizolvat de președintele țării. Eu aș spune, la această etapă, că e cel mai probabil scenariu din toate acestea patru”, afirmă Dodon.

Șeful statului cataloghează, în același interviu, drept „stranie” poziția Blocului „ACUM” care refuză să discute cu celelalte fracțiuni, dar vrea funcțiile de spicher și premier, iar despre o coaliție PSRM-PD spune că este „dificilă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md