01:34:08 20.04.2024
Stiri

Analist politic, despre vizitele INOPINATE ale lui Dodon și Grecianîi la Moscova: „Președintele spune că factorul EXTERN nu trebuie să se amestece în formarea coaliției de guvernare”

Politică 04.04.2019 14:19 Vizualizări2211 Autor: Ziarul National
Analist politic, despre vizitele INOPINATE ale lui Dodon și Grecianîi la Moscova: „Președintele spune că factorul EXTERN nu trebuie să se amestece în formarea coaliției de guvernare” facebook


„Interesante coincidențe. Președintele Igor Dodon spune ca factorul extern nu trebuie să se amestece în formarea coaliției de guvernare, dar îndată după aceasta își face valiza și pleacă la Moscova. Probabil, el prietenește cu Rusia atât de strâns, încât o confundă cu o parte integră a politicului moldovenesc”, scrie analistul politic Dionis Cenușă, în legătură cu vizita inopinată a șefului statului în Rusia.

Acesta remarcă faptul că tot la Moscova a plecat și președinta Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), Zinaida Grecianîi.

„Cât de dificile ar putea fi discuțiile de la Moscova, dacă au plecat tocmai doi. Probabil, nu doar Igor Dodon, dar și Zinaida Greceanîi are nevoie de o aprobare. Deplasările astea de la Moscova au loc înainte ca PSRM să se pună de acord cu unitățile din teritoriu. Se pare că Igor Dodon ar vrea acceptul Moscovei pentru o coaliție dintre PD și PSRM”, spune acesta.

Cenușă mai presupune că șeful statului folosește întâlnirile cu oficialii ruși, pentru ca să calmeze spiritele în rândurile socialiștilor și să-i influențeze pe cei din teritoriu să dea undă verde negocierilor directe cu PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md