09:05:32 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Platon a apărut în public după o lungă perioadă de timp: „Era vesel. Nu a pomenit deloc despre faptul că ar fi fost înjunghiat sau nu…”

Anticorupție 04.04.2019 19:36 Vizualizări2231 Autor: Ziarul National
VIDEO // Platon a apărut în public după o lungă perioadă de timp: „Era vesel. Nu a pomenit deloc despre faptul că ar fi fost înjunghiat sau nu…” captură


Omul de afaceri Veaceslav Platon, despre care s-a spus înainte de alegerile parlamentare că ar fi fost înjunghiat în Penitenciarul 13, acolo unde își ispășește pedeapsa, a apărut astăzi în public. Acesta a fost escortat de mascații de la Detașamentul „Pantera” la Curtea de Apel Chișinău.

La ședința de astăzi magistrații au admis recursul avocaților, prin care aceștia cer ca să fie audiați responsabilii de la Penitenciarul 13, care l-ar fi sancționat pe nedrept pe Veaceslav Platon, informează protv.md.

Platon a reușit să răspundă la unele întrebări, dar nu a pomenit de faptul că ar fi fost înjunghiat în luna februarie, așa cum spuneau avocații săi, iar ulterior informația a apărut în mai multe mijloace media.

Platon a spus că este bolnav și că nu i se permite să meargă la medic.

Faptul că Veaceslav Platon era bine-dispus a observat și activistul civic Vitalie Sprînceană. „Văzut azi pe Platon zâmbind... Era vesel. Nu a pomenit deloc despre faptul că ar fi fost înjunghiat sau nu… Și eu mă simt neputincios și furios. Pentru că, în contextul ăla dinainte de alegeri, împreună cu alte situații, chestia aia părea credibilă... Nu știu cine a răspândit-o, dar a jucat pe frici. Și a forțat oameni să se simtă vulnerabili. Eu așa m-am simțit. Și chestiile astea cu frica nu-s tare fertile. Deja nu mai zic de Platon și cei din anturajul lui. S-ar putea că, dacă i se întâmplă cu adevărat ceva, să nu îl mai creadă nimeni”.

De menționat că administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a dezmințit atunci faptul că deținutul Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare și aflat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, ar fi fost înjunghiat.

Și reprezentanții Oficiului Avocatul Poporului l-au vizitat la 23 februarie pe deținutul Veaceslav Platon. Aceștia au reușit să intre în celula lui Platon și s-au convins că acesta nu a fost înjunghiat, așa cum s-a speculat în presă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md