Cât vor costa foile de odihnă la taberele de vară în acest an și cine se va putea odihni gratuit

tabara-marisel_w1000_h617_q100
Foto: foto simbol/ ziarullumina.ro

Lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii vor fi finalizate până la 17 mai curent. Acest lucru este stipulat într-o hotărâre de guvern care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial.

Totodată, taberele cu sejur de zi vor fi pregătite pentru primirea copiilor până la 1 iunie. Costul estimativ pentru o zi în taberele de odihnă finanțate din bugetul de stat variază între 165 și 251 de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, guvernul va oferi gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii și adolescenți, printre care copiilor orfani, din familii defavorizate, precum și familiilor cu trei și mai mulți copii. Restul biletelor în taberele de vară vor fi comercializate cu o reducere de 80% din prețul total al biletului.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va suporta cheltuielile pentru participarea a 100 de elevi din România la taberele din țara noastră. De asemenea, vor fi procurate 300 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ din raioanele de est ale Republicii Moldova și orașul Bender, subordonate Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În acest an, în taberele din R. Moldova se vor mai odihni 150 de elevi din zona de conflict a regiunilor estice din Ucraina și din instituțiile cu predare în limba română din statul vecin.

Hotărârea intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente