/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Procurorii șefi și-au depus declarațiile de avere. Unii - cu case de milioane, alții - cu datorii și cu apartament în chirie

missing
04 aprilie 2019, ora 19:13

Pentru munca de procuror general, Eduard Harunjen a primit anul trecut un salariu de aproape 400 de mii de lei, adică 33 de mii de lei lunar. Sotia acestuia a câștigat 192 de mii de lei. Familia Harunjen deține două terenuri, unul dintre care, aflat în Capitală, ar valora 400 de mii de lei. Procurorul General mai indică o casă de 123 de metri pătrați, care costă peste un milion de lei. Locuința este înregistrată pe numele unui membru de familie. Anul trecut, Harunjen și-a procurat o motocicletă – YAMAHA – fabricată în 1999.

Totuși, cu un an mai devreme, în 2017, cele două terenuri și casa erau înregistrate pe numele lui Harunjen, pe când în ultima declarație bunurile sunt înscrise pe membrii familiei. Prin intermediul serviciului de presă, procurorul general ne-a transmis că bunurile sunt, în continuare, înregistrate pe numele lui, iar în acest caz ar fi vorba despre o eroare tehnică.

Spre deosebire de șeful său de la Procuratura Generală, Viorel Morari trăiește ceva mai modest. În 2018, șeful Procuraturii Anticorupție a avut un salariu lunar de aproape 30 de mii de lei, iar soția acestuia a beneficiat de indemnizații pentru îngrijirea copilului atât de la autoritățile românești, cât și de la cele din Moldova. Familia Morari trăiește într-un apartament, cu chirie, și are două automobile Skoda Superb, care însă nu-i aparțin oficial. Morari mai indică 7 conturi bancare în care păstrează 13 mii de roni, 7 mii de euro și peste 140 de mii de lei. Acesta mai are și datorii pe care trebuie să le întoarcă până în 2029.

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu a avut anul trecut un salariu de 28 de mii de lei lunar. În același timp, soția lui a lucrat în șapte locuri și a primit 194 de mii de lei. Zumbreanu are 2 apartamente, ambele înregistrate pe numele membrilor familiei, și un automobil în valoare de peste jumătate de milion de lei, care de asemenea nu este înregistrat pe numele său. În schimb, Zumbreanu are datorii de aproape un milion de lei, sub forma unui credit, dar și nouă conturi bancare. Șeful CNA a mai declarat o armă în valoare de 149 de mii de lei.

Și șeful de la PCCOCS declară că trăiește doar din salariu și pensia pe care o are de la Ministerul de Interne, care au constituit anul trecut aproape jumătate de milion de lei. Familia acestuia deține un apartament și o parte dintr-un alt apartament. Nicio locuința nu este înregistrată pe numele procurorului. Acesta a indicat și un automobil care, de asemenea, nu-i aparține. Este vorba despre o Toyota din anul 2007, pe care familia lui o deține în posesie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram