PSRM convoacă ședința Consiliului Republican și nu vede altă soluție decât organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova afimă că în condițiile în care nu se va forma în timpul apropiat o coaliție de guvernare, „nu vede altă soluție decât organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”. Un comunicat în acest sens a fost emis presei.

Foto: UNIMEDIA

PSRM anunță că săptămâna viitoare va fi organizată ședința Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

„Comitetul Executiv Politic a examinat și a luat act de toate evenimentele care au avut loc pînă în prezent, în special, invitația din partea PSRM și refuzul formațiunilor constituente ale blocului ACUM de participare la dialog privind depășirea crizei politice, consultările forțelor politice cu Președintele Republicii Moldova atât în mod separat, cât și în format larg. Comitetul Executiv Politic al PSRM menționează faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ca forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni ai țării - peste 440 de mii de persoane, a reiterat necesitatea identificării unei soluții pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului și cetățenilor săi.

Partidul Socialiștilor reiterează faptul că își propune drept prioritate anume agenda următoarei guvernări, ce concret urmează a fi realizat pentru oameni în domeniul social și economic, care acțiuni se impun pentru lupta anti-corupție, ce trebuie de făcut pentru a consolida instituțiile statului și doar după aceasta - structura și forma guvernării, care la fel sînt foarte importante”, se notează în comunicat.

PSRM a participat ieri la consultările comune inițiate de șeful statului, la care a participat și conducerea Partidului Democrat. Lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi a menționat că nu au discutat despre coaliții.

Blocul ACUM a făcut o invitație publică către deputații „necontrolați de Plahotniuc”, invitându-i la dialog. Andrei Năstase spune că deși invitația nu a fost particulară, aceștia s-au adresat fracțiunii PSRM pentru discuții, iar invitația rămâne în continuare deschisă.


Pub