Primarul de Bălți a început să învețe limba română: „Îmi vine greu, dar o învăț”

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, învață de mai bine de șapte luni limba română. El ia lecții zilnice de la un profesor particular . Potrivit unor angajați din cadrul primăriei, edilul a început, de la o vreme, să-și salute subalternii în limba română, scrie nordnews.ro

Foto: provincial.md

Contactat telefonic, Nicolai Grigorișin a declarat pentru nordnews.md că: „ eu învăț limba de stat, îmi vine greu, dar o învăț”. Întrebat de reporter dacă nu dorește să ofere un interviu despre cum decurge procesul de învățare a limbii române, Grigorișin a răspuns: „ când o voi învăța bine, vom vorbi”.

Viceprimarul de Bălți, Lilia Sava, a menționat că primarul a început să învețe limba română încă din luna septembrie 2018.

„Domnul Grigorișin a început să învețe limba română de la întâi septembrie. El înregistrează succese. Orele au loc în pauza de masă. Eu vorbesc cu primarul deja în limba română, e cam dificil, dar lucrurile se mișcă spre bine”, a spus Lilia Sava.

Viceceprimarul pentru cultură, educație și probleme sociale a mai adăugat că Nicolai Grigorișin este nemulțumit când este nevoit să scape vreo oră de limba română.

Anul trecut, la o vizită la Bălți a ambasadorului japonez în R. Moldova, primarul Nicolai Grigorișin s-a pomenit într-o situație jenantă , când a avut nevoie de translator pentru a înțelege discursul rostit în română de diplomatul nipon.

Nicolai Grigorișin a fost ales primar de Bălți în mai 2018, fiind propus de Partidul Nostru.


Pub