Victimele reabilitate ale represiunilor politice vor primi legitimații de tip nou

288 de mii de lei vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului pentru confecționarea legitimațiilor de tip nou pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice.

Foto: UNIMEDIA

Mijloacele financiare vor fi transferate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care va asigura confecționarea noilor legitimații prin intermediul Agenției Servicii Publice. Costul unei legitimații este de 32 de lei. În total, peste 9 mii de persoane vor primi legitimații noi.

Guvernul a aprobat anul trecut un amplu pachet social, care include mai multe facilități pentru persoanele care au avut de suferit în urma represiunilor politice.

Astfel, alocația lunară pentru victimele represiunilor politice a fost majorată de la 100 la 500 de lei, iar ajutorul material a crescut până la 1000 de lei, cu 300 de lei mai mult. De asemenea, victimele deportărilor beneficiază anual de examene medicale profilactice gratuite, tratament de reabilitare la spitalul Guvernului, precum și de reduceri de 50 la sută la biletele de sanatoriu.


Pub