Kovesi, susţinută de Parlamentul European. Tajani: Autoritățile române să nu-i pună obstacole

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cere autorităților române să nu-i pună piedici Laurei Codruța Kovesi în procedura de selecție pentru funcția de procuror-șef european. Tajani a spus că instituția pe care o conduce o susține în continuare pe Kovesi pentru această funcție.

Foto: Cotidianul

„Am luat act cu îngrijorare că Laura Codruţa Kovesi, candidata Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european, a fost pusă sub control judiciar de către autorităţile române, lucru care înseamnă limitarea libertăţilor personale, interdicţia de a părăsi ţara, trebuie să se prezinte periodic la poliţie şi nu poate să facă declaraţii de presă.

Pe baza principiului neingerinţei şi neimplicării în activitatea autorităţilor judiciare şi cerând respectarea prezumţiei de nevinovăţie, vreau să exprim preocuparea Parlamentului European în legătură cu situaţia astfel creată şi repet, clar, că doamna Kovesi rămâne candidata noastră şi se bucură de încrederea noastră şi de sprijinul nostru.

Deci, cer autorităţilor române să respecte principiul cooperării sincere între statele membre şi instituţii şi să nu pună obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de procuror-şef european. Astăzi voi scrie o scrisoare în acest sens autorităţilor române aşa cum s-a hotărât în colegiul preşedinţilor”, a spus Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, scrie digi24.ro.


Pub