(video) „Vă dau 24 de ore. Gândiți-vă”: Zelensky îl cheamă pe Poroșenko la dezbateri pe Stadionul Olimpic din Kiev

Candidatul pentru funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, care a adunat cele mai multe voturi, peste 30% în prima rundă de alegeri, a lansat un videoclip, unde anunță că va participa la dezbateri. În acest sens, Zelenski l-a chemat pe contracanditatul său, actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, ca dezbaterile să aibă loc pe Stadionul Olimpic de la Kiev.

Foto: captură video

Zelenski ia dat lui Poroșenko o zi să se gândească și la chemat să treacă împreună cu el un control medical pentru a dovedi că „nu sunt alcoolici și dependenți de droguri printre ei”.

„Mă adresez către Petro Poroșenko. Mă chemați la dezbateri. Credeți că nu voi accepta, mă voi ascunde sau ignora. Nu. Eu nu sunt dumneavoastră în anull 2014. Eu vă accept provocarea. Iată condițiile mele: vă aștept pe Stadionul Olimpic, dezbaterile vor avea loc în fața cetățenilor, iar toate posturile TV vor avea acces să transmită live, toți jurnaliștii vor avea acces. Candidații sunt obligați să treacă un control medical și să prezinte cetățenilor că între ei nu sunt alcoolici și dependenți de droguri. Ucraina are nevoie de un președinte sănătos. În semn de respect către măcar a treia parte dintre alegători, sunteți obligat să spuneți că dezbaterile vor avea loc nu cu marioneta Kremlinului sau ai lui Kolomoiski, nu cu un clovn, dar cu candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski. Vă dau 24 de ore. Gândiți-vă”, spune Zelenski în mesajul său.

A doua rundă de alegeri din Ucraina este programată pentru data de 21 aprilie, la care vor participa doi candidați - Vladimir Zelensky și Petro Poroșenko.


Pub