Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputații călători. Cine sunt aleșii…

Deputații călători. Cine sunt aleșii poporului care au avut cele mai multe deplasări în străinătate

Londra, Dublin, Berlin, Paris, Viena, Washington D.C., sunt doar câteva dintre destinațiile în care deputații au efectuat deplasări de serviciu în timpul mandatului. Conform rapoartelor prezentate de Parlament, deputatul care a călătorit cel mai mult este Valeriu Ghilețchi, fost vicepreședinte de Parlament.

În cei patru ani de mandat, Valeriu Ghilețchi a fost în 71 de deplasări de serviciu în străinătate. Costul călătoriilor efectuate de deputat se ridică la 1,3 milioane de lei. Cele mai multe deplasări Ghilețchi le-a efectuat la Paris și Strasbourg.

Peste un milion de lei au fost utilizați și pentru deplasările de serviciu ale fostului președintelui Parlamentului, Andrian Candu. În cei patru ani de mandat, Candu a efectuat 34 de deplasări în străinătate, cele mai multe fiind la București și Washington D.C.

Pe poziția a treia în topul deputaților călători figurează democratul Marian Lupu. Acesta a avut mai multe deplasări decât Andrian Candu, pe care le-a efectuat însă cu cheltuieli mai mici. Lupu a avut 41 de deplasări de serviciu în străinătate, care au costat circa 812 mii de lei. Destinația pe care Lupu a vizitat-o cel mai des este Bruxelles, Belgia.

Deplasările Lilianei Palihovici, fostă vicepreședintă de Parlament, au costat peste 708 mii de lei. În cei trei ani de mandat, Palihovici a efectuat 26 de deplasări de serviciu.

Printre deputații care au efectuat cele mai multe deplasări de serviciu în străinătate se mai numără Valentina Buliga, Violeta Ivanov, Igor Vremea și Andrei Neguța.