Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reportaj foto/ Târgul „Descoperă Moldova…

Reportaj foto Târgul „Descoperă Moldova Rurală”

Produsele și rezultatul inițiativelor a peste 30 de Grupuri de Acțiune Locală (GAL) din diverse localități din R. Moldova – miere de albine, obiecte de artizanat, fructe uscate, haine tradiţionale, sunt prezentate astăzi, 3 aprilie, în scuarul Palatului Republicii, în cadrul Târgului LEADER „Descoperă Moldova rurală”.

Membrii GAL sunt organizaţiile, instituţiile, liderii locali – reprezentanţi ai sectorului public, antreprenorial şi civic, care împreună gestionează procesele de dezvoltare locală.

Abordarea LEADER este un instrument european, care sprijină proiectele orientate spre dezvoltarea locală rurală. Iar începând cu 2016, a început procesul de implementare al acestuia și în Republica Moldova.

Tot astăzi, 3 aprilie, este susținută conferința LEADER UE-Moldova, cu genericul „Creăm prosperitatea rurală pentru oameni”, care promovează rezultatele obținute grație abordării LEADER, la cei trei ani de implementare în Republica Moldova. Rețeaua Națională LEADER își va împărtăși experiența, va face un schimb de opinii și de bune practici, și va încerca, astfel, să creeze o platformă de cooperare între GAL-urile din Republica Moldova și cele din UE.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Uniunii Europene, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și cu Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.