Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinte nou în raionul Rezina

Președinte nou în raionul Rezina

Consiliul raional Rezina a aprobat astăzi, 3 aprilie, cererea de demisie a Eleonorei Graur din funcţia de preşedintă a raionului. Începând cu 9 aprilie 2019 funcția va fi exercitată de Vasile Gobjilă, actualul vicepreşedinte al raionului pe probleme juridico-sociale, pentru care au votat de majoritatea consilierilor, informează săptămânalul regional Cuvântul.

Eleonora Graur este deputat în Parlamentul R. Moldova în fracțiunea Partidului Democrat (PDM). Graur, care este și Vice-Președinta PDM, a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 24 februarie, pe circumscripția nr. 13, Șoldănești, Rezina.

Noul președinte de raion, Vasile Gobjilă, a deținut în perioada 2003-2018 funcția de Secretar al Consiliului, iar în martie 2018, cu votul unanim al consilierilor raionali a devenit vicepreşedinte al raionului pe probleme juridico-sociale.

În cadrul ședinţei Consiliului raional Rezina, convocată astăzi, 3 aprilie, Eleonora Graur a prezentat activitatea subdiviziunilor Consiliului în perioada 2015-2019.