Dorin Chirtoacă spune că Vlad Plahotniuc va fi numit prim-ministru

PE SCURT

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, crede că Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au ajuns deja la o înțelegere privind crearea unei coaliții în viitorul Parlament.

PE LUNG

„Au rămas să fie făcute doar formalitățile”, a declarat Chirtoacă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Fostul primar spune că evenimentele desfășurate pe scena politică în ultimele zile reprezintă „un spectacol ieftin, prost regizat, cu actori care nu sunt deloc buni”. „Igor Dodon caută cum să-și justifice faptul că-l va desemna pe Plahotniuc prim-ministru. De credeți că merge Plahotniuc la aceste întrevederi? Ca să justifice mai departe public. Punându-i pe toți la masă acolo, îi coboară pe ei și se ridică pe el”, susține președintele PL.

În același timp, PDM și PSRM neagă faptul că ar purta negocieri, cu excepția întâlnirii pe care au avut-o la Reședința de Stat, în prezența președintelui Igor Dodon, pe 2 aprilie. După aceste discuții, șeful statului a spus că socialiștii și democrații au identificat mai multe puncte comune pe subiecte sociale, însă s-au constatat divergențe pe subiecte politice.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.