Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat la Expoziția „Moldenergy"

   1396

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat miercuri, 3 aprilie a.c., la deschiderea oficială a Expoziției „Moldenergy", unde a fost expus în premieră, un troleibuz de ultimă generație, cu propulsie autonomă, asamblat în cadrul Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău".

Unitatea de transport este prezentată vizitatorilor expoziției, în perioada 3-6 aprilie 2019, în cadrul evenimentului de profil de la CIE „Moldexpo", care abordează conceptul de energie inteligentă (Smart Energy) și eficientizarea energetică.

În alocuțiunea sa din cadrul deschiderii oficiale a expoziției, Primarul general interimar a  menționat despre efortul municipalității de a investi în dezvoltarea transportului ecologic de pasageri, prin implementarea tehnologiilor ce implică un consum redus de energie și respectiv, costuri mai mici la întreținere. „Acest tip de transport nu poluează mediul. Iar reieșind din această abordare, cred că putem avea un oraș verde/inteligent, unde cetățenii se vor simți confortabil. Anume aspectul dat ne motivează să investim în inițiative bazate pe surse regenerabile, consum inteligent și transport ecologic", a remarcat Ruslan Codreanu.

Troleibuzul prezentat la expoziție este dotat cu baterii reîncărcabile, dispune de camere de supraveghere în interior, prize USB și sistem de aer condiționat.