UNIMEDIA a reflectat cel mai exhaustiv și în detalii prima ședință a noului Parlament

La data de 21 martie curent s-a desfășurat prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova. Ședința a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat – Eduard Smirnov din cadrul PSRM. În acest sens, Portalul de știri UNIMEDIA a publicat 17 știri și a reflectat cel mai exhaustiv și în detalii prima ședință a noului Parlament.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit mediacritica.md, Unimedia.info a reflectat cel mai exhaustiv și în detalii prima ședință a noului Parlament și protestul din fața Legislativului. Unimedia.info a publicat 17 știri, în care au oferit spațiu de exprimare tuturor actorilor implicați (președintele țării, grupurile parlamentare, politicieni etc.).

De asemenea, Unimedia.info a publicat știri cu și despre experți politici care au comentat evenimentele din prima zi de constituire a Legislativului. În cazul acestei instituții media, nu au fost consemnate anumite încălcări deontologice și/sau folosirea unor anumite tehnici de manipulare.

La 20 martie 2019, Președintele Igor Dodon a semnat decretul care anunța că, pe 21 martie 2019, este convocată prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova. Ședința a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat – Eduard Smirnov (PSRM), iar în cadrul acesteia trei partide (PSRM, PDM, Partidul Politic Șor) și-au anunțat crearea grupurilor parlamentare.

Blocul ACUM a anunțat că va decide în privința creării grupului sau a grupurilor parlamentare în decurs de zece zile de la prima ședință (așa cum prevede Regulamentul de funcționare a Parlamentului).

Prima ședința a noului Legislativ a durat aproximativ o oră din cauza lipsei unei majorități parlamentare. În aceeași zi, în fața Parlamentului, a fost organizat un miting de protest împotriva condamnărilor în cazurile lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari.


Pub