(video) Igor Dodon, după întrevederea cu socialiștii și democrații: „Dacă se crează o majoritate parlamentară, voi înainta un candidat la funcția de prim-ministru, dacă nu, voi dizolva Parlamentul”

Șeful statului Igor Dodon a susținut o conferință de presă, în urma discuțiilor cu liderii PD și PSRM. Astfel, șeful statului a menționat că instituția prezidențială nu se va mai implica, iar acum partidele trebuie să decidă, din interor, dacă se va crea o coaliție pentru formarea unei majorități parlamentare.

„Am reușit să oferim continuitate procesului de dialog. Este regretabil că deputații blocului ACUM au decis să nu participe la discuțiile cu președintele. Toți avem emoții, supărări pe cineva, după ce s-a întâmplat săptămâna trecută, puteam nici să nu-i invit. Reiterez poziția mea că nu voi accepta majoritate parlamentară din transfugi. Treaba lor ce vor să facă, dar discuții dintre fracțiuni, indiferent cine va crea majoritatea parlamentară. A fost logic să vină și să-și expună poziția. Trec zilele și trebuie să dăm o viziune clară cetățenilor.

Pentru mine era interesant să aflu poziția partidelor. Eu văzut foarte multe divergențe dintre PSRM și PD, pe subiecte politice. Ei vor continua consultările în interiorul fiecărui partid. Președinția și-a îndeplinit rolul în această situație. Mai departe instituția prezidențiale nu se implică. Voi interveni în cazul când se creează o majoritate parlamentară, apoi voi înainta un prim-ministru, dacă avem blocaj politic voi dizolva parlamentul”, a declarar Dodon.

De menționat că fără blocul ACUM, astăzi, 2 aprilie, au avut loc noi consultări comune a liderilor PSRM și PD, inițiate de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


Pub