Dorin Chirtoacă, despre apelul Blocului ACUM către deputați: „Trebuie să remită în scris, prin adresare oficială, fiecărui deputat din Parlament, pachetul de legi și solicitarea de a vota pentru ele”

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, vine cu sugestii pentru Blocul ACUM cu privire la invitația Blocului pentru deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic pentru a participa la discuțiile publice și transparente privind îmbunătățirea, adoptarea și implementarea pachetului de inițiative legislative antioligarhice.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, ex-primarul capitalei propune Blocului ACUM, pe lângă discuțiile publice, să remită în scris, prin adresare oficială, fiecărui deputat din Parlament, pachetul de legi și solicitarea de a vota pentru ele. Astfel, în opinia liberalului, „fiecare deputat va trebui să răspundă personal, în fața întregii societăți, dacă vrea și susține scoaterea RM de sub dictatura lui Plahotniuc”.

„Majoritatea celor de la PSRM, PDM și ȘOR, nu vor răspunde sau vor da un răspuns în bătaie de joc. Însa, tocmai asta îi va demasca și prin asta își vor arăta complicitatea, fără să se poată ascunde în spatele fracțiunilor lor și a liderilor de partid.

În caz de alegeri anticipate, vom avea argumentul că, în afară de cei 26 de deputați de la ACUM, restul, direct sau indirect, sunt ai lui Plahotniuc, iar asta va fi de ajutor pentru a le tăia din scorul electoral.

La fel, o adresare în acest sens trebuie transmisă și lui Dodon, să facă și el o inițiativă legislativă în acest sens, astfel va fi demascat încă o dată că susține regimul lui Plahotniuc”, susține Chirtoacă.

UNIMEDIA amintește că deputații blocului politic ACUM au invitat astăzi la discuții deputații „care nu sunt controlați de regimul oligarhic”. Singurii care au dat curs invitației au fost cei din fracțiunea Partidului Șor.

Marina Tauber, Denis Ulanov și Reghina Apostolova s-au prezentat la discuții, însă deputații ACUM au părăsit sala.


Pub