(update)Descinderi la Consulatul R. Moldova la Odesa. Operațiunea anticorupție de amploare a PA, CNA și SIS a vizat o mită de ...100 Euro

(update 15:55) Potrivit noilor informații, în data de 6 aprilie 2018, Consulul RM din Odesa ar fi eliberat unui cetățean de origine arabă, viză de lungă ședere pe un termen de 60 de zile, contrat prevederilor legii. În schimbul serviciilor, bănuitul ar fi pretins și primit sume bănești în valoare de 100 euro. Fiind audiat, bănuitul nu și-a recunoscut vina.

Foto: Igor Rotari / UNIMEDIA

Pe numele său a fost pornită o cauză penală pe faptul coruperii pasive conform art. 324 alin. (4) Cod Penal. La moment în privința bănuitului a fost aplicată măsura de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile.

Dacă acesta va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

(ora 14:40)Î n aceste clipe, procurorii Anticorupție discind în sediul Consulatului Republicii Moldova din Odesa, Ucraina. Despre aceasta a comunicat Procuratura Anticorupție pe pagina sa de Facebook.

Operațiunea se desfășoară în comun cu ofițerii CNA și Serviciul de Informații și Securitate a Republicii Moldova într-un dosar pornit pe faptul corupției.


Pub