Caz revoltător într-un centru raional. Un minor a fost abuzat sexual de colegul său de clasă, toată scena filmată și distribuită pe o platformă de mesagerie online

Clipe de coșmar pentru un minor de 10 ani, elev în clasa a III-a într-un liceu dintr-un raion al Republicii Moldova. Băiatul a fost supus unor acțiuni cu caracter sexual comise de către colegul său de clasă.

Foto: simbol

Totul s-a petrecut la sfârșitul lui martie, într-o clădire părăsită de lângă liceul la care învățau. Potrivit informațiilor preliminare, întreaga scenă a fost filmată și transmisă pe unele chat-uri închise ale elevilor de pe o platformă de mesagerie online. Astfel, inormația a ajuns la profesori care au semnalat imediat poliția.

Potrivit informațiilor preliminare, victima aflându-se într-o clădire nefinalizată cu alte persoane, a fost abuzată sexual de către colegul său de clasă.

Poliția a fost sesizată peste 2 zile de la eveniment, de către directorul educativ al liceului, după ce pe o rețea de socializare (WhatsApp), într-un grup comun, ar fi apărut imagini de la caz.

Contactat telefonic de reporterul UNIMEDIA, ofițerul de presă al IGP a menționat că pe acest caz a fost deschis un proces penal.

„La moment, se stabilesc toate circumstanțele. Sunt audiați părinții, colegii, profesorii și suspectul. Ulterior, dacă acesta va fi găsit vinovat, părinții urmează să fie sancționați contravenţional”, a declarat Mariana Bețivu.

De menționat că, potrivit poliției, victima este caracterizată pozitiv din partea instituţiei de învăţământ cu rezultate bune la învăţătură. Băiatul se află în grija bunicii. Tatăl său este plecat la muncă în străinătate, mama fiind decedată.

Cât despre suspect, acesta, potrivit poliției, este educat în familie monoparentală de către mama sa și este caracterizat negativ din partea instituţiei de învăţământ. Din informațiile prezentate, băiatul ar fi agresiv și are absenţe nemotivate. Ceea ce ţine de rezultatele la învăţătură, acestea ar fi scăzut în ultima perioadă.

Potrivit poliției, Autoritățile Publice Locale au fost sesizate despre caz și la moment, reprezentanții instituțiilor de profil ar consilia minorii și familiile acestora.

În cazul în care un minor a devenit martor sau victimă a abuzului și explotării sexuale, Centrul Internaţional „La Strada” a lansat platforma www.siguronline.md, iar în 2014 - Telefonul Copilului.

Totodată, puteți apela la 0 22 758 806 - Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii CNPAC, care promovează dreptul copiilor la protecţie împotriva oricăror forme de violență, îndreptându-şi acţiunile spre informarea, sensibilizarea şi motivarea societăţii în vederea stopării relelor tratamente faţă de copii.

Nota Redacției:

A fost o decizie grea dacă să dăm sau nu această știre. Informația am primit-o din surse deschise fiind ulterior confirmată de poliție. Din motive etice am decis să nu oferim detalii despre localitatea în care s-a întâmplat și nici alte detalii care ar putea face ca victima să poată fi lesne identificată. Considerăm că este un subiect extrem de delicat și sensibil, dar de interes public și sperăm că va fi gestionat de autorități așa cum se cuvine.


Pub