Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ucigașii de la Hâncești, care…

Ucigașii de la Hâncești, care și-au făcut selfie cu victima, au fost condamnați

Cele patru persoane care în noiembrie 2018 au omorât cu deosebită cruzime un bărbat de 38 de ani, filmând cele întâmplate și făcându-și selfie cu cadavrul victimei, și-au primit sentința. Inculpatul de 45 de ani și cei trei minori cu vârstele cuprinse între 15 și 17 ani au fost condamnați de prima instanță la 17 și respectiv câte 10 ani de detenție.

Tragedia a avut loc în noaptea spre 7 noiembrie 2018 în satul Onești din raionul Hâncești în casa victimei care, din spusele angajaților primăriei din localitate, lucra în calitate de cioban în sat. De mai mulți ani acesta trăia în concubinaj cu mama unuia dintre inculpați.

Secretara de la primăria Onești declara, la scurt timp după producerea accidentului, pentru portalul Deschide.md, că cei trei minori sunt din familii social vulnerabile, fiind crescuți de mame solitare și neangajate în câmpul muncii.

Procurorii spun că au demonstrat că în noaptea producerii accidentului, în timp ce victima și agresorii consumau împreună alcool, între aceștia s-ar fi iscat un conflict care a degenerat în bătaie. Motiv a servit o insultă adusă de victimă mamei unuia dintre agresori. Potrivit procurorilor, cei patru l-au bătut cu bestialitate pe bărbat până l-au omorât, după care și-au făcut fotografii cu mâinile însângerate și cu cadavrul victimei pe fundal. Ulterior s-a aflat că minorii au și filmat cu telefoanele momentul când omorau victima de 38 de ani, fapt confirmat și de șeful Procuraturii Hâncești, Remus Moroz. Imaginile ar fi servit ca probe în dosar.

Atunci, localnicii spuneau că bărbatul avea obiceiul s-o bată des pe femeie, iar feciorul ei, în vârstă de 16 ani, se săturase să-și mai vadă mama bătută – potrivit lor, acesta ar fi premeditat fapta chemându-și prietenii la el acasă.

Mama minorului de 16 ani, care potrivit procurorilor a fost martoră la cele întâmplate, a chemat ambulanța, dar din cauza traumatismelor grave bărbatul a decedat până la venirea acesteia.

Inculpatul de 45 de ani și cei trei minori au fost reținuți în aceeași zi și până la pronunțarea sentinței au fost cercetați în stare de arest.

Sentințele sunt cu drept de atac.