Alarmaţi de magie, un grup de preoţi au ars cărţile din seria „Harry Potter”//FOTO

PE SCURT

Un grup de preoţi catolici din nordul Poloniei au ars în public cărţi pe care le consideră sacrilegiu. Printre cărțile arse au fost românele lui JK Rowling despre Harry Potter, precum și The Twilight de Stephanie Meyer.

Preoții au ars și câteva imagini cu zei păgâni, o mască africană și o umbrelă a popularului brand HelloKitty.

Imaginile cu arderea în public a cărţilor au fost postate pe Facebook de un grup evanghelic din oraşul Gdansk.

PE LUNG

Grupul religios are sediul în Koszalin, la vest de Gdansk.

Postarea de pe Facebook este justificată cu citate biblice care condamnă magia. Un pasaj din Faptele Apostolilor, citat în postarea grupului, spune că „mulţi dintre cei care practicaseră magie au adunat cărţile şi le-au ars în faţa tuturor, aşa că au calculat valoarea lor şi au găsit-o ca fiind cincizeci de mii de bucăţi de argint”.

Unele comentarii făcute la postarea de pe Facebook a grupului condamnă actul desfăşurat de preoţi. „N-am întâlnit pe nimeni încă, care ar viola, ucide şi fura în numele lui Harry Potter,” a comentat un utilizator pe Facebook.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.