Image-Description
Se conturează alianța PD-PSRM? Plahotniuc, după discuții: „Am găsit subiecte unde avem viziuni asemănătoare, comune”
Politic 2 aprilie 2019, 15:30 | 3623

Coaliția PD-PSRM pare să prindă contur. După consultările comune dintre liderii PSRM și PD inițiate de Igor Dodon, conducerile formațiunilor au ieșit cu mesaje trase la indigo: există unele divergențe de ordin politic, dar există viziuni asemănătoare și comune pe subiecte sociale.

„Formațiunile trebuie să stea la masa de negocieri ca să putem depăși această situație. Scopul acestor consultări a fost ca partidele să-și expună viziunea lor referitor la viitoarea guvernare, să vedem care sunt viziunile comune, dar și divergențele. Ne-am expus părerea că oamenii așteaptă de la guvernare ca toți să ne onorăm promisiunile în campanie, să promovăm proiectele bune începute. Am ascultat poziția PSRM și am constatat că, în ce privește unele momente sociale, am găsit subiecte unde avem viziuni asemănătoare, comune, dar au fost și unele divergențe pe dimensiunea politică. Rămâne să analizăm cu colegii tot ce am auzit, să vedem pe cât de posibil și în ce mod putem continua discuțiile și dacă poate fi un dialog solid între aceste două formațiuni. Obiectivul PD rămâne de a forma pe cât se poate de repede un guvern stabil și eficient. Vom analiza foarte atent posibilitățile”, a declarat liderul PD, Vladimir Plahotniuc, la ieșirea de la consultări.

Discursul lui Plahotniuc a semănat izbitor cu cel președintei fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanâi.

Teza cu „punctele comune” a fost împărtășită și de președintele Igor Dodon.

„Am văzut foarte multe divergențe pe subiecte politice, dar am văzut și multe puncte pe domenii sociale”, a spus Dodon. „Este prematur să vorbim de majorități parlamentare. Nu aș spune că ceea ce a fost azi este un pas spre o aumită coalițe. A fost o atitudine față de invitația instituției prezidențiale”, a punctat și Dodon.

Opinia ta contează. Comentează!