30 de pompieri morți la datorie
Externe 2 aprilie 2019, 17:29 | 990

Cel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa în China în urma unui incendiu de vegetaţie, care a devastat o zonă montană. Cum s-a întâmplat, aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat că va implementa un plan de raţionalizare a energiei electrice pentru 30 de zile din cauza penelor uriaşe de curent, care afectează ţara. Totodată, s-a decis reducerea zilei de lucru până la ora 14.00 şi închiderea şcolilor la nivel naţional pentru a scădea consumul de energie electrică. Venezuela se confruntă cu pene de curent masive, generate de infrastructura învechită şi de investiţiile insuficiente în domeniu. Maduro susține însă că situația a fost provocată intenționat de Washington, care respinge acuzațiile.

Statele Unite au suspendat livrarea în Turcia a echipamentelor necesare avioanelor militare F-35. Asta după ce preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a refuzat să cedeze solicitărilor Pentagonului de a nu achiziţiona sisteme antiaeriene S-400 din Rusia. Statele Unite avertizează că acestea nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

În China, 700 de pompieri au intervenit pentru a stinge un incendiu, care a izbucnit într-o zonă montană, în provincia Sichuan, la o altitudine de circa 4.000 de metri. 30 dintre ei au murit însă în timpul operațiunii din cauza unei schimbări subite a direcţiei vântului, care, potrivit autorităților chineze, a provocat o gigantică minge de foc. Zeci de echipe de salvatori au intervenit pentru a recupera cadavrele victimelor.

Opinia ta contează. Comentează!