Ar vrea să acapareze averea
Social 2 aprilie 2019, 19:48 | 8508

Toată gospodăria bărbatului care a fost găsit ucis, luna trecută, în satul Dobrușa, raionul Telenești, este pe cale să fie acaparată de către primarul comunei Negureni, Grigore Munteanu. El ar vrea să devină proprietar prin abuz de serviciu, a dedus avocatul familiei celui mort, invocând faptul că primarul nu eliberează certificatul de deces. Grigore Munteanu respinge însă toate acuzațiile.

Potrivit avocatului Ion Popa, cheltuielile pentru înmormântarea a doi concubini, găsiți morți în casă, au fost suportate benevol de către soția primarului Grigore Munteanu, pentru a-i scuti de probleme pe sora și fratele celui mort, Ecaterina Guțu și Ion Lozinschi.

În data de 18 martie, la cinci zile de la descoperirea celor două cadavre, al bărbatului și al concubinei sale, avocatul Ion Popa a mers împreună cu fratele și sora decedatului la Primăria comunei Negureni, pentru a ridica certificatul de deces al lui Ghenadie Lozinschi.

Primarul a refuzat să elibereze actul, invocând că sora și fratele celui mort trebuie să plătească pentru înmormântare și a prezentat o recipisă, pe care ar fi semnat-o Ion Lozinschi, fratele decedatului.

Ion Popa a mers de trei ori, la sfârșitul lunii trecute, la primărie să ridice certificatul de deces, dar nu l-a găsit acolo pe primarul Grigore Munteanu. Ulterior, a aflat că el este în concediu de boală, până în data de 31 martie. Luni, 1 aprilie, Munteanu avea ore de primire, dar nici echipa noastră de filmare nu l-a găsit la birou. Era în câmp să vadă cum merg lucrările, iar apoi a zis că se va duce la primărie.

Grigore Munteanu ne-a spus că certificatul de deces al lui Ghenadie Lozinschi este la fratele decedatului, Ion, încă din ziua de 22 martie.

Fratele decedatului nu a primit niciun certificat, susține avocatul familiei. Ion Popa afirmă că în data de 21 martie a mers la Oficiul Stării Civile din Telenești, pentru a lua un duplicat al certificatului de deces. Acolo a aflat însă că decedatul Ghenadie Lozinschi este... viu. Explicația vine de la primarul comunei Negureni.

Problemele au apărut în ziua de 13 martie, când un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 40 de ani au fost găsiți fără suflare în casa lor din satul Dobruşa, raionul Telenești. Cadavrele, cu semne de moarte violentă, au fost descoperite de către un vecin. De omor sunt bănuiţi doi bărbaţi, din acelaşi raion, care se află acum în Izolatorul de Urmărire Penală din Rezina. În această istorie ar fi implicat șeful poliției din Telenești. Care ar fi rolul acestuia, aflați la emisiunea ”Patrula”, duminică, începând cu ora 19.

Opinia ta contează. Comentează!