(video) Ford România a produs un milion de motoare de un litru la uzina sa din Craiova

Ford România sărbătorește un milion de motoare EcoBoost de 1.0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea producției acestuia în 2012. Motorul cu numărul un milion este o versiune de 125 CP și va echipa un model EcoSport Titanium pentru un client din Craiova.

“Atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1.0 litri fabricate la Ford Craiova este o mare realizare pentru uzina noastră și pentru angajații noștri. Motorul a revoluționat industria noastră și suntem foarte mândri că îl facem în România”, a spus Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

https://youtu.be/wHzNhJRyZ8k

Motorul Ford EcoBoost de 1.0 litri a fost lansat pentru prima dată pe modelul Ford Focus în 2012 și utilizează tehnologiile Ford EcoBoost care includ injecția directă de înaltă presiune, axe cu came cu geometrie variabilă și un turbo compresor, pentru eficientizarea consumului de combustibil, oferind puterea și performanțele echivalente unui motor aspirat de 1.6 litri.

Motorul – cu un bloc (motor) suficient de mic cât să încapă pe o foaie de hârtie A4 – a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie și Merkenich, Germania și este construit în uzinele Ford din Craiova, România și din Köln, Germania.

Unitatea pe benzină a fost desemnată “Motorul Internațional al Anului” la categoria “Cel mai bun motor sub un litru”, timp de șase ani la rând! Fiind un motor eficient din punct de vedere al consumului, compact și puternic, acesta a câștigat în total 10 premii în cadrul competiției “Motorul Internațional al Anului” de la lansarea sa în 2012.

Vezi şi: (video) Test Drive: Am testat în Slovenia noul Ford Fiesta

De la începutul anului 2018, motorul compact și puternic Ford EcoBoost de 1.0 litri este oferit cu o tehnologie inovatoare de dezactivare a cilindrilor, care ajută la reducerea emisiilor de CO2 și la eficientizarea consumului, devenind primul motor cu trei cilindri din lume care oferă tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Dezactivarea cilindrilor oferă costuri reduse de funcționare pentru clienții ce dețin mașini cu un astfel de agregat, prin oprirea automată a livrării de carburant și a funcționării supapelor pentru unul dintre cilindrii motorului, atunci când motorul nu necesită putere maximă, cum ar fi coborârea în pantă sau la viteze de croazieră.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua generație Ford Focus

Vezi neapărat: (video) Test Drive Premieră: Ford F-150 Raptor! L-am testat în SUA!

Mai multe modele Ford, printre care Fiesta, EcoSport, Focus, Tourneo și Transit sunt disponibile în Europa cu motorul în trei cilindri. În plus, motorul va fi disponibil pe gama extinsă a noului Transit Custom și Tourneo Custom, versiunile plug-in hybrid. Unul din patru vehicule noi Ford vândute în Europa sunt echipate cu motor EcoBoost de 1.0 litri provenind din Craiova sau Köln.

În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are peste 1.000 de angajați, care lucrează în trei schimburi pentru a răspunde cererii pieței. De la preluarea fabricii, în martie 2008, Ford a investit aproximativ 1.5 miliarde de euro în producția de autovehicule și de motoare din cadrul uzinei sale moderne și avansate de la Craiova. Din aceasta sumă, peste 200 de milioane de euro au fost investiti doar în modernizarea Fabricii de Motoare.

Ford România are până în acest moment peste 4600 de angajați care lucrează în secțiile de producție mașini și motoare. Totodată, compania a anunțat că va angaja în acest an încă 1.700 de persoane, pentru a sprijini introducerea în producție la uzina din Craiova a unui al doilea model de vehicul, care ar putea fi prezentat chiar astăzi!

Știați că…?

  • Peste 200 de ingineri și proiectanți de la centrele de cercetare și dezvoltare ale companiei Ford din Aachen și Merkenich, Germania, și Dagenham și Dunton, Marea Britanie, au petrecut peste cinci milioane de ore pentru a dezvolta motorul EcoBoost de 1.0 litri.
  • Turbo compresorul compact, cu inerție redusă, se rotește la viteze de până la 248.000 rpm – peste 4.000 de rotații pe secundă.
  • Turbo compresorul motorului EcoBoost de 1.0 litri și 140 CP livrează o presiune suplimentară de 2.6 bar (24 psi). Presiunea maximă de ardere de 124 bari (1.800 psi) echivalează cu greutatea unui elefant african de cinci tone.
  • Blocul motorului este suficient de mic pentru a se încadra în compartimentul de bagaje din salonul unui avion de pasageri.

Vezi şi: Ultima oră: VW AG şi Ford Motor Company au anunţat lansarea unei alianţe la nivel global

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/