(video) O Dacie 1300 cu motor turbo și tracţiune integrală îi lasă mască pe toţi cei care au sub 350 de CP sub capotă

Povestea acestui automobil a început pe bulevardul Theodor Pallady din București acolo unde, în urmă cu un an, câțiva tineri dintr-un autoturism Volkswagen s-au întâlnit cu o Dacia cu motor turbo. După cum era de așteptat, tinerii din VW au fost învinși imediat de “bătrâna Dacie”.

Reacția evidentă a acestora fost unanimă: Băi, nu cred așa ceva!’. Nici nu a fost nevoie să se ajungă la viteze prea mari, deoarece totul s-a petrecut fulgerător de repede.

Am văzut şi noi filmuleţul alături de peste un milion de oameni şi am căutat să aflăm ce fel de maşină este asta.

În mod normal, aproape orice autoturism de pe șoselele noastre este mai rapid decât bătrâna Dacie 1300. În variantă de fabrică, aceasta producea 54 de cai putere cu ajutorul motorului de 1.289 cm³ cu patru cilindri și un cuplu maxim de 88 Nm. Dar aceste cifre probabil că nu erau atinse nici măcar atunci când mașina era nouă.

Însă, mașina modificată din imagini are o putere de aproape șapte ori mai mare! Ultimul propulsor ales de proprietarul brăilean pentru Dacie provine de la un Audi S3 din prima generație (8L – 1996-2003) și este un benzinar turbo de 1.8 litri şi cu 20 de valve. De asemenea, și sistemul de tracțiune integrală quattro a fost “împrumutat” pentru această conversie neconvențională.

Vezi şi: (foto/video) Șapte cele mai reușite proiecte construite pe baza lui Renault/Dacia Duster

Vezi şi: Inspiraţi din jocurile NFS. Cum îşi modifică fraţii de peste Prut Daciile Logan (foto)

Propulsorul a fost complet modificat, iar acum ajunge să producă aproximativ 350 CP, ceea ce se traduce printr-un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de mai puțin de cinci secunde, poate chiar apropiat de patru secunde, dacă luam în calcul și masa totală redusă a mașinii.

Proprietarul Daciei este cunoscut de membrii comunității de tuning din România și participă activ la evenimente organizate legal. Spectatorii sunt mereu uimiţi când o văd în acţiune.

GALERIE FOTO: (vezi mai multe imagini pe pagina de profil a proprietarului)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/