/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Au găsit soluția! Câțiva locatari din Chișinău au pus butelii cu apă pe trotuar, pentru a nu permite șoferilor să parcheze

missing
02 aprilie 2019, ora 18:28

O lecție cum mai rar vezi! Câțiva locatari dintr-un bloc din Capitală, obosiți că nu au pe unde trece din cauza mașinilor parcate ilegal, au găsit o soluție inedită. Au pus peste noapte butelii cu apă, pe locurile ocupate ziua de mașini. Cel mai des șoferii își lăsă mașinile chiar pe trotuare, iar persoanele cu cărucioare nu au pe unde trece. Și dacă pietonii sunt mulțumiți de ce-au reușit să facă, șoferii sunt revoltați pentru că și așa nu au locuri pentru parcare. 

Eugenia este tânără mămică și spune că deja nu are loc pentru plimbări în propria curte. Automobilele care vin la Centrul Multifuncțional din apropiere au acaparat toate spațiile libere. Femeia spune că, recent, împreună cu vecinii, a plantat copaci oferiți de Primărie, însă nici aceștia nu au încurcat șoferii să urce pe gazon. Așa că a încercat să pună pietre pe trotuar și pe zonele verzi, dar iarăși, fără succes.

EUGENIA, LOCATARĂ: „Se parchează oamenii care vin la cadastru și fac lucruri urâte, vorbesc necenzurat. Alții chiar își fac treburile. Le faci observație, ei te înjură. Noi recent am sădit tufari, copaci și ei urcă pe ei”.

Oamenii spun că buteliile au rezolvat parțial problema. Oricum se găsesc din cei care parchează chiar pe lângă obstacole. Totuși, prin zonă au început să circule mai puține mașini: „Cât de cât putem merge pe această alee cu copiii normal”; „Nu mai parchează, deoarece le este dificil să iasă din mașină, să miște sticla”.

Șoferii, însă, se arată indignați și spun că din cauza buteliilor nu au unde parca: „Ne amendează că ne parcăm, dar nu avem unde să ne parcăm în altă parte. Am așteptat chiar câteva minute până cineva a plecat ca să mă parchez”.

Pentru parcare neregulamentară, șoferii riscă o amendă de până la 300 de lei și două puncte de penalizare. Recent, legislația rutieră a fost modificată și spune că șoferii trebuie să lase cel putin 1 m 50 de cm pentru deplasarea pietonilor, atunci când urcă pe trotuare, în locurile în care marcajele și indicatoarele permit acest lucru.

Reporteră: Diana Popa

Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram